Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Prefectii, schimbati pentru eficientizarea activitatii, zice Guvernul

Executivul a invocat necesitatea atingerii obiectivului din Programul de guvernare 2009-2012 privind eficientizarea conducerii Institutiei prefectului ca fundament al schimbarii prefectilor pe principiul mobilitatii inaltilor functionari publici.

Guvernul sustine, in notele de fundamentare ale deciziilor privind schimbarea pe principiul mobilitatii a prefectilor de Tulcea - Simion Lucian Eduard - si Botosani - Sorescu Gheorghe, ca acestea sunt masuri organizatorice necesare pentru atingerea obiectivelor din Programul de guvernare 2009- 2012, respectiv eficientizarea activitatii conducerii Institutiei prefectului si armonizarea actiunilor la nivel central, regional sau local, de catre inspectorii guvernamentali.

"Mobilitatea pentru functiile din categoria inaltilor functionari publici, ce cuprinde ansamblul activitatilor si deciziilor generatoare de modificari ale raporturilor de serviciu ale inaltilor functionari publici de la data intrarii in categoria inaltilor functionari publici pana in momentul incetarii raporturilor de serviciu, in conditiile legii, poate fi realizata in interes public, pentru eficientizarea activitatii autoritatilor si institutiilor publice, precum si pentru dezvoltarea profesionala a inaltilor functionari publici.

Aplicarea prevederilor Programului de Guvernare 2009 – 2012 impune atat eficientizarea activitatii conducerii Institutiei prefectului, cat si stabilirea de masuri organizatorice pentru asigurarea capacitatii de coordonare si armonizare a actiunilor la nivel central, regional sau local, de catre inspectorii guvernamentali, corespunzator prioritatilor strategice de reforma a administratiei publice" se arata in notele de fundamentare.

Atat Gheorghe Sorescu, cat si Simion Lucian Eduard au fost numiti in functia de inspector guvernamental. Guvernul a decis, pe 22 ianuarie, ca in cursul anului 2009, ocuparea functiilor de inalti functionari publici se face in conditiile Legii 188/1999 prin aplicarea principiului mobilitatii in functie sau prin concurs, in aceasta ordine.

Actul normativ prevede abrogarea articolului potrivit caruia numarul functiilor publice de inspector guvernamental se stabileste in limita a maximum 30% din numarul de posturi aferente celorlalte functii publice din categoria inaltilor functionari publici.

Guvernul a decis totodata ca mandatul de membru al comisiei de concurs organizat pentru intrarea in categoria inaltilor functionari publici si al comisiei de solutionare a contestatiilor poate inceta si in urma revocarii. Pana in prezent, mandatul putea inceta la expirarea termenului pentru care a fost numit, prin demisie, in cazul imposibilitatii exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de 3 luni, in caz de incompatibilitate sau conflict de interese, pentru trimiterea in judecata sau in caz de deces.

Procesul de schimbare din functie a unor prefecti a inceput pe 22 ianuarie cand Guvernul a decis ca fostii prefecti ai judetelor Tulcea, Vrancea si Botosani sa fie trecuti in functiile inferioare din ierarhia inaltilor functionari pubici, de inspector guvernamental, argumentul fiind principiul mobilitatii in functie.

Publicat Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 19:16
Cuvinte cheie: Guvern, prefecti, schimbare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours