Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Parlamentarii modifica ordonanta privind deconcentratele

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind serviciile deconcentrate urmeaza a fi amendata in Parlament - PDL cauta o formulare care sa nu permita schimbarea directorilor de scoli, PSD ar vrea sa extinda lista institutiilor vizate de schimbari, PNL sa elimine total prevederile, iar UDMR sa le amane.

Deputatii democrat-liberali intentioneaza sa amendeze unele prevederi ale ordonantei prin care au fost inlocuiti sefii serviciilor deconcentrate. "Noi avem cateva amendamente pe care vrem sa le sustinem in cadrul dezbaterilor din Parlament. Ele se refera la anumite clarificari ale textului Ordonantei", a declarat liderul deputatilor democrat-liberali Mircea Toader, citat de Newsin.

"Vrem sa modificam regimul incompatibilitatilor functionarilor publici din Legea 161. De exemplu, unui functionar public ii este interzis sa faca parte din structurile de conducere ale partidelor politice si vrem sa stabilim clar ce inseamna acest lucru. La urma urmei, nu cred ca un presedinte de sectie de votare poate fi asimilat unei functii de conducere", a spus Toader.

Un alt amendament pe care PDL intentioneaza sa-l sustina este o formulare fara echivoc care sa nu permita schimbarea directorilor de scoli. Toader vrea sa se prevada clar ca doar inspectorii generali si inspectorii generali adjuncti sa poata fi inlocuiti din functii.

PSD intentioneaza extinderea listei institutiilor vizate de schimbari


"Vrem sa stabilim exact care sunt acele servicii deconcentrate. Daca va veti uita pe Ordonanta, veti vedea ca serviciile deconcentrate de la trei ministere nu se regasesc pe lista. Este vorba de Ministerul Administratiei, Ministerul de Justitie si Ministerul Transporturilor", a declarat deputatul PSD Mircea Dusa.

Pe de alta parte, vicepresedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ca, din punctul sau de vedere, nu ar mai fi nimic de modificat in aceasta OUG. "N-avem ce sa mai schimbam. Acesta este spiritul legii, ca ministrul sa aiba un cuvant de spus despre cei cu care lucreaza in teritoriu. In lipsa descentralizarii, orice se intampla rau in judet e decontat de ministru, e normal sa-si aleaga el echipa", spune acesta.

Conservatorii nu au formulat inca un punct de vedere privind eventualele amendamente, dar se declara de acord cu principiul care a stat la baza actului normativ. Acestia vor sa aiba o discutie cu liderii organizatiei sindicale a functionarilor publici si sa gaseasca solutii pentru impiedicarea abuzurilor astfel incat numirile pe criterii politice sa se faca exclusiv la nivelul managerilor de institutii.

Liberalii si udemeristii vor eliminarea prevederilor

Liberalii nu par dispusi, in acest moment, sa se gandeasca la posibile amendamente. "Pe noi nu ne intereseaza sa facem amendamente, ci ne intereseaza ce se doreste", a declarat, deputatul PNL Ciprian Dobre, unul dintre semnatarii sesizarii catre Avocatul Poporului pe tema OUG 37. "Este o privatizare a puterii de stat, e ca si cum am concesiona relatiile externe ale Romaniei", a afirmat el, considerand ca in primul rand trebuie sa se pronunte Curtea Constitutionala pe contestatia PNL pe subiectul Statutului functionarilor publici.

La randul sau, prim-vicepresedintele liberal Ludovic Orban a afirmat ca principalul amendament al PNL este eliminarea prevederilor Ordonantei de Urgenta care schimba sefii serviciilor deconcentrate. De altfel, liberalii si-au concentrat eforturile in a rezolva situatia prin intermediul unei decizii de neconstitutionalitate, avand in vedere ca opozitia nu are forta numerica necesara pentru a impune schimbari legislative.

Si deputatul UDMR Lakatos Petru a punctat, de la inceput, ca parlamentarii Uniunii nu sunt de acord de principiu cu Ordonanta. El a explicat ca UDMR va solicita in primul rand eliminarea textelor, dar daca nu se va reusi acest lucru se vor initia si modificari.

Vicepremierul Dan Nica a declarat marti, la finalul sedintei coalitiei, ca Ordonanta de urgenta privind conducerea institutiilor deconcentrate "ramane in aceeasi forma" a Guvernului, nefiind luata in discutie vreo consultare cu presedintele Traian Basescu pentru o posibila modificare a acesteia.

Publicat Miercuri, 29 Aprilie 2009 - 11:58
Cuvinte cheie: Dan Nica, deconcentrate, parlamentari, oug | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours