Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nicolaescu: Proiectul de buget pe 2009 este ilegal, imoral si ultrasecret

Vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a declarat duminica ca proiectul legilor bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale pe 2009 prezentat de premierul Emil Boc au un caracter ilegal, imoral si ultrasecret si a acuzat Executivul ca "lucreaza dupa ureche".

Potrivit liberalului, caracterul ilegal al proiectului de buget este dat de faptul ca, potrivit Legii finantelor publice, "nici o cheltuiala nu poate fi inscrisa in bugete, angajata sau efectuata din aceste bugete daca nu exista baza legala pentru respectiva cheltuiala", iar Camera Deputatilor nu are bugetul aprobat, neexistand nici o hotarare a plenului in acest sens care sa constituie baza legala pentru cuprinderea cheltuielilor acestei institutii in poiectul de buget pe 2009.  

"In consecinta, proiectul aprobat in cadrul sedintei de Guvern, asa cum a afirmat premierul Boc, nu respecta prevederea legala, ceea ce inseamna ca este aprobat ilegal in cadrul Guvernului si nu poate fi inaintat Parlamentului pana cand nu exista o hotarare a plenului Camerei Deputatilor de aprobare a bugetului propriu", a conchis Nicolaescu.

Deputatul PNL a adaugat ca legile existente in privinta majorarii salariilor profesorilor spun ca acestea ar trebui sa creasca din martie sau aprilie in conformitate cu legea adoptata de Parlament in toamna anului 2008, insa Boc a comunicat ca salariile vor creste cu doar 5% in doua etape.

"Proiectul de buget este imoral pentru ca demonstreaza incalcarea promisiunilor electorale ale actualei Coalitii si ne demonstreaza ca s-au facut promisiuni exagerate si neadevarate numai pentu a obtine voturi", a sustinut Nicolaescu.

In privinta caracterului ultrasecret, deputatul a aratat ca premierul Boc a anuntat aprobarea proiectului de buget , insa in momentul in care s-au cerut date concrete referitoare la alocarile banilor pe ministere si programe,"s-au spus doar vorbe".


Proiectul de buget trimis de Finante patronatelor si sindicatelor prevede cheltuieli totale din bugetul consolidat de 205,52 miliarde lei (51,4 miliarde euro), echivalent cu 35,5% din produsul intern brut (PIB).

Din resursele bugetare totale, 48,05 miliarde lei (12 miliarde euro) sunt alocate pentru bugetele locale, 39,96 miliarde lei (10 miliarde euro) pentru bugetul de asigurari sociale, 1,62 miliarde lei vor fi cheltuieli din bugetul de somaj, 15,996 miliarde lei pentru Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS), 13,13 miliarde lei reprezinta autofinantare, iar 5,5 miliarde lei sunt cheltuieli pentru alte bugete.
Publicat Duminica, 1 Februarie 2009 - 14:55
Cuvinte cheie: nicolaescul, buget | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours