Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nica: Proiectul de buget va fi din nou aprobat de Guvern

Vicepremierul Dan Nica a declarat marti ca proiectul de buget va fi discutat din nou in Guvern si va fi aprobat, deoarece dupa discutiile de luni seara cu partenerii sociali acesta are o noua forma, si ca majorarile salariale vor fi discutate dupa 15 aprilie "in functie de cum a decurs economia".

"Vom avea o aprobare in Guvern probabil joi, pentru ca este o forma imbunatatita, revizuita. Sunt foarte multe propuneri pe care aseara (luni,n.r.) le-am discutat si au fost adoptate si se vor regasi toate aceste propuneri in proiectul de buget care ve fi trimis Parlamentului.Vor fi incluse bugetele celor doua Camere astfel incat sa avem un proiect buget complet", a explicat Nica.

Vicepremierul a spus ca forma finala a bugetului se bucura de sustinerea patronatelor si a sindicatelor. "In principiu, aproape toate. Cu exceptia unei singure confederatii care nu avea un mandat explicit pentru acest lucru, cred ca e vorba de Meridian, toate celelalte au mers - si cred ca si Alfa spune ceva de un mandat - dar cei prezenti au sustinut acest proiect si au mers pe o sustinere a unei solutii care sa fie responsabila", a spus nIca intrebat daca sindidatele sustin proiectul de buget.

In ceea ce priveste majorarea salariilor, Dan Nica a precizat ca Guvernul va relua discutiile pe aceasta tema dupa 15 aprilie, "in functie de cum a decurs economia, de cum a mers economia Romaniei in primul trimestru si prognoza pe anul 2009".

Nica a anuntat totodata ca in viitoarea sedinta de Guvern va fi adoptata o Ordonanta de urgenta privind operationalizarea fondului de garantare a IMM. "Dupa cum stiti, el ( Fondul de garantare, n.r.) fusese blocat de catre Guvern, care incerca sa transforme acest fond de garantare in loc de fond de garantare sa fie si banca, ceea ce nu putea sa fie; deci, practic, ei nu puteau sa garanteze nici un credit pentru IMM. Si, de asemenea, se infiinteaza un fond de cotragarantare, ceea ce face ca fondul de garantare sa aiba o cifra de 4 ori mai mare", a spus Nica.

Publicat Marti, 3 Februarie 2009 - 13:45
Cuvinte cheie: Nica, Buget, Guvern | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours