Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Nica: Obiectivul serviciului secret al MAI este combaterea evaziunii fiscale

Dan Nica a declarat, marti, la Parlament, ca nu stie daca se vor schimba sefii DGIPI, ca nu s-a discutat despre inlocuitorul lui Virgil Ardelean, ca obiectivul serviciului in 2009 va fi combaterea evaziunii fiscale, DGIPI urmand sa se ocupe si de "baietii smecheri care profita de munca taranului".

"DGIPI trebuie sa functioneze in conformitate cu legea. Aici nu exista dubii. In masura in care nu-si fac treaba, trebuie sa suporte consecintele ca orice functionar. Pana acum, nu am semnale ca nu si-ar face treaba. Obiectivul lor in 2009 este combaterea evaziunii fiscale. Acest lucru trebuie stopat. Trebuie sa se opreasca furturile cu TVA-ul si falsificarile. Sunt baieti smecheri care profita de munca taranului si plimba produsele de acolo acolo cu diverse trenuri sau mijloce de transport. Mai sunt produsele de alcool contrafacut si tigarile", a declarat Nica la audierile din comisiile din specialitate.

In privinta schimbarilor la DGIPI, Nica a afirmat ca singurul lucru care conteaza este competenta. "Nu stiu daca se vor schimba sefii acestor servicii. Acesti sefi au fost numiti pe criterii de competenta. Daca competenta nu este aceeasi ca pe perioada cand a fost numit, vor fi luate masurile necesare. Singura chestiune care conteaza este competenta", a declarat Nica, citat de Newsin.

La iesirea de la audieri, Dan Nica a spus ca nu s-a discutat inca despre numirea unui nou sef la DGIPI, dupa demisia lui Virgil Ardelean, asa cum nu s-a discutat nici despre secretarii de stat la MAI. Dan Nica a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament pentru preluarea sefiei MAI, 30 de membri votand pentru, 8 impotriva, in timp ce reprezentantii UDMR s-au abtinut de la vot.

Update 1 publicat Marti, 10 Februarie 2009 - 15:34
Nica, avizat de comisiile din Parlament pentru preluarea sefiei MAI
Dan Nica a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament pentru preluarea sefiei MAI, 30 de membri votand pentru si 8 impotriva. Reprezentantii UDMR s-au abtinur de la vot. Nica a multumit pentru votul comisiilor.
Numirea lui Dan Nica in functia de ministru al Administratiei si Internelor, concomitent cu pastrarea functiei de vicepremier, a starnit dezbateri aprinse in randul politicienilor, unii dintre acestia sustinand ca trebuie sa fie audiat in Parlament, altii ca poate prelua sefia MAI fara audieri, conform Newsin.

Dan Nica este a treia propunere pentru portofoliul Administratiei si Internelor, dupa Gabriel Oprea, care a demisionat in urma retragerii sprijinului politic in urma scandalului generat in PSD de numirea lui Virgil Ardeleanu la sefia DGIPI, si dupa Liviu Dragnea, care a demisionat motivand intai ca este nemultumit de bugetul alocat, insa revenind apoi cu o declaratie potrivit careia sursa nemultumirii ar fi fost tot numirea unor subordonati.

Articol original publicat Marti, 10 Februarie 2009 - 15:24
Cuvinte cheie: Nica, DGIPI, evaziune fiscala, Dan Nica, MAI, aviz, Parlament | Afisari: 417
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours