Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Almunia: Acordul UE-FMI cu Romania va fi anuntat saptamana aceasta

Acordul UE-FMI cu Romania va fi anuntat in cursul acestei saptamani. Imprumutul, in valoare de circa 19 miliarde de dolari, are caracter preventiv si va fi folosit pentru consolidarea rezervei BNR si, implicit, sustinerea cursului leu-euro la un nivel acceptabil si pentru relansarea creditarii.

 
"Negociem si sper ca vom anunta un acord cu Romania saptamana viitoare", a declarat comisarul european pentru afaceri economice si monetare Joaquin Almunia, citat de Newsin. 

Guvernul ia in calcul, in cadrul negocierilor pentru un eventual imprumut de la FMI si Comisia Europeana, o prognoza de contractie a economiei cu 1,5 pana la 3% si un deficit bugetar de maximum 4,2% din PIB in 2009, au declarat duminica pentru NewsIn surse guvernamentale.

Comisia Europeana urmeaza sa-si anunte saptamana aceasta recomandarile pe marginea programului de convergenta al Romaniei. Cum Romania a inregistrat anul trecut un deficit bugetar de 5,2% din produsul intern brut (PIB), peste limita de 3% prevazuta in pactul de stabilitate ce se aplica atat tarilor din zona euro, cat si acelora care doresc sa adere la ea, este foarte probabil ca executivul european sa faca si o recomandare privind procedura de deficit excesiv, ca in cazul Irlandei, Frantei, Spaniei, Letoniei, Greciei si Maltei.

FMI: Situatia economica mondiala ramane extrem de ingrijoratoare

Situatia economica mondiala, ce prezinta riscuri de recesiune in 2009, ramane extrem de ingrijoratoare si dificila, a afirmat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

"Situatia este extrem de ingrijoratoare si dificila. Reprezinta primul regres economic dupa 50 de ani de crestere mondiala", a spus Strauss-Khan, referindu-se la previziunile FMI, ce presupun o recesiune mondiala in 2009, cu o scadere a produsului intern brut (PIB) intre 0,5% si 1%.

"Exista posibilitatea de revenire in 2010, insa asta depinde de anumite conditii", precum si implementarea unor politici curajoase de catre guverne, a adaugat Strauss-Khan, cu ocazia unei reuniuni a Biroului International al Muncii (BIT).

Seful FMI a subliniat ca trebuie sa actionam imediat pentru redresarea cererii, in contextul in care politicile monetare si-au atins limitele.
Update 1 publicat Luni, 23 Martie 2009 - 13:39
Negocierile cu reprezentantii FMI s-ar putea incheia "zilele acestea"
Reprezentantii FMI se intalnesc luni la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc, cu liderii partidelor politice parlamentare la sediul partidelor si cu sindicatele, negocierile urmand sa fie incheiate "zilele acestea".

Reprezentantii FMI se intalnesc luni cu premierul Emil Boc, la Palatul Victoria, cu partidele politice parlamentare si cu sindicatele. "Din cate stiu, zilele acestea, reprezentantii FMI vor sa finalizeze aceste negocieri", a declarat vicepresedintele PDL, Gheorhghe Flutur, la finalul sedintei coalitiei

"S-au facut pasi importanti, dar inca negocierile sunt in curs. S-a reconfirmat mandatul pentru ministrii care negociaza, in special ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, ministrul Muncii, Marian Sarbu, si ceilalti ministri implicati in aceasta negociere, urmand sa va informam stadiul la care s-a ajuns", a spus vicepresedintele PDL, potrivit Newsin.

Potrivit acestuia, in cadrul sedintei coalitiei s-a facut o analiza a blocajelor care au intervenit in decontarea datoriilor restante pe care le are statul catre agentii economici. Tot luni, Boc i-a cerut ministrului Finantelor sa gaseasca solutii pentru finantarea infrastructurii de drumuri comunale si judetene.
Articol original publicat Luni, 23 Martie 2009 - 13:09
Cuvinte cheie: fmi, imprumut, criza financiara, almunia, negocieri, sindicate, guvern, flutur | Afisari: 393
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours