Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Mircea Cosea a fost numit la sefia Institutului National de Administratie

Premierul Emil Boc a declarat vineri, la Pitesti, ca Mircea Cosea va fi presedintele Institutului National de Administratie din cadrul Ministerului de Interne, iar in privinta colaborarii acestuia cu fost Securitatea a precizat ca acesta are o sentinta definitiva care infirma acest lucru.

"Este adevarat, domnul Mircea Cosea va fi presedintele Institutului National de Administratie, potrivit protocolului de guvernare si de asumare a responsabilitatilor dintre PSD si PDL", a spus Boc.

Intrebat daca Mircea Cosea nu are cumva dosar de Securitate, premierul a precizat ca acest lucru s-a clarificat in instanta. "Din cate am aflat si mi-a spus are o sentinta definitiva prin care s-a constatat ca nu are niciun fel e colaborare cu Securitatea", a sustinut Boc, citat de Newsin.

Mircea Cosea si Serban Mihailescu au primit, pe 24 octombrie 2006, de la CNSAS, verdict de necolaborare cu Securitatea. In ianuarie 2007 cei doi au primit verdict de politie politica, dupa ce in toamna lui 2006, CNSAS hotarase ca cei doi au fost ofiteri acoperiti ai fostei Securitati, fara a exista probe de politie politica.

Conform unor surse CNSAS, in luna ianuarie, institutia a trebuit sa rejudece cazul, intrucat decizia anterioara nu ar fi fost in conformitate cu legea, adica nu specifica nici necolaborarea cu Securitatea, nici savarsirea unor fapte de politie politica. Cosea a negat vehement orice colaborare cu Securitatea.
In iunie 2007, CNSAS a admis contestatia depusa de Mircea Cosea la verdictul de politie politica pe care acesta il primise initial.

Publicat Vineri, 10 Aprilie 2009 - 15:30
Cuvinte cheie: mircea cosea, securitate, boc, institutul national de administratie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours