Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ministerul Economiei a transmis Guvernului o analiza cu avantajele si dezavantajele Companiei Energetice

Ministerul Economiei a prezentat marti Guvernului un document despre partile pozitive si negative ale proiectului Companiei Energetice Nationale, pentru a lua o decizie privind infiintarea sau neinfiintarea acesteia, au declarat marti reprezentantii ministerului Economiei.

"Chiar azi (n.r. marti, 3 februarie) a plecat de la ministerul ecomomiei la domnul Boc un document care descrie partile pozitive si negative ale Companiei Energetice Nationale, pe care dansul trebuie sa-l semneze. Guvernul va decide daca aceasta companie merita sau nu sa fie infiintata. Documentul contine punctele de vedere ale specialistilor din domeniul energetic. Apoi, va intra in Parlament", potrivit reprezentantilor ministerului Economiei.

Ministerul Economiei a cerut saptamana trecuta, la 27 ianuarie, Comisiei de resort a Senatului amanarea dezbaterilor pe OUG de infiintare a Companiei Energetice Nationale, mentionand ca asteapta un punct de vedere de la Guvern, propunerea Ministerului fiind de respingere a ordonantei. Ministerul Economiei a solicitat, printr-o adresa catre Comisia economica din Senat, amanarea discutarii OUG prin care se infiinteaza Compania Energetica Nationala.

Semnatarul, secretarul de stat Tudor Serban, a motivat solicitarea prin faptul ca „ministerul economiei a inaintat un memorandum Guvernului, prin care solicita elaborarea unui punct de vedere privind respingerea” actului normativ initial.

Infiintarea Companiei Energetice (CE) a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, in 8 octombrie 2008, la initiativa AVAS. Din Compania Energetica urma faca parte Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupand aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Electrica ar fi urmat sa preia actiunile acestor companii.

Publicat Marti, 3 Februarie 2009 - 16:41
Cuvinte cheie: Compania, energetica, nationala, minister, Economie, Guvern | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours