Autoritatile administratiei publice locale pot prelua partial sau integral cheltuielile care revin asociatiei de proprietari si pot decide ulterior masurile prin care suma corespunzatoare celor 20 de procente va fi recuperata. Autoritatile locale pot decide, de asemenea, preluarea partiala sau integrala a costului lucrarii pentru proprietarii care nu pot plati sumele ce le revin.
Pe ordinea de zi a Guvernului - desfiintarea unei structuri birocratice inutile, Cancelaria Primului-Ministru
Pe lista de miercuri a sedintei de Guvern se afla si actele normative privind desfiintarea Cancelariei, noile regului privind achizitiile publice precum si stabilirea datei alegerilor pentru Parlamentul European.
In ceea ce priveste Cancelariei Primului-ministru, Emil Boc a declarat, luni, ca desfiintarea acesteia este necesara deoarece functiona ca un guvern paralel, cu o structura birocratica stufoasa ce trebuie inlocuita cu un corp mai restrans de consilieri.
"Cancelaria a fost infiintata in 2003. Dupa cum Romania a functionat foarte bine 13 ani fara aceasta Cancelarie, este posibil ca ea sa functioneze si dupa 2009. Cancelaria s-a constituit intr-un guvern paralel, cu o structura birocratica, stufoasa", a explicat premierul Boc.
Referitor la modificarile ce vor fi aduse legislatiei privind achizitiile publice, acestea vizeaza, printre altele, cresterea pragului valoric impus pentru aplicarea cererii de oferte. Astfel, potrivit anuntului facut de vicepremierul Dan Nica in urma cu o saptamana, procedura cererii de oferte se va aplica numai daca valoarea estimata a contractului de achizitie publica, fara TVA, este mai mica decat sau egala cu 100.000 de euro pentru contractele de furnizare si de servicii, pentru contractele de lucrari pragul urmand sa fie stabilit la un milion de euro.
Potrivit prevederilor in vigoare, autoritatea contractanta are dreptul de a aplica procedura cererii de oferte numai in cazul in care valoarea estimata a contractului de achizitie publica, fara TVA, este mai mica decat sau egala cu echivalentul in lei al urmatoarelor praguri: pentru contractul de furnizare si pentru contractul de servicii - 75.000 de euro si pentru contractul de lucrari - 500.000 de euro.
Nica mai anuntase, in 10 februarie, ca propunerile de modificare a legislatiei inaintate la Bruxelles vizeaza un termen de 30 de zile pentru aprobarea unui proiect finantat din fonduri europene (21 de zile la autoritatea intermediara si sapte la autoritatea de management). Termenul pentru semnarea contractului va fi de 15 zile. In ceea ce priveste licitatiile, vicepremierul a spus ca pentru interventiile din timpul procedurii de licitatie (contestatii n.r.) se depune o garantie de 10% din valoarea lucrarii. Nica mai anunta ca eventualele contestatii vor fi solutionate doar de instanta, care va avea obligatia sa se pronunte in 15 zile.
Numele tau:*
Orasul/Locatia:*
Email-ul tau:*
URL site personal:
Comentariu:*
