Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul vrea sa stabileasca functii publice cu durata de patru ani

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat vineri la Timisoara ca la nivelul aliantei politice intre PSD si PDL se lucreaza la o ordonanta prin care anumite functii publice sa aiba durata de patru ani, transmite Newsin.

"Se lucreaza la o ordonanta. Cred ca saptamana viitoare intra in Guvern. Decizia politica a fost luata la nivelul aliantei. Cred ca ne-am maturizat suficient si putem trage si niste concluzii. Nu cred ca mai suntem credibili cand venim sa motivam schimbarea unor prefecti, directori generali din directii, ministere, deconcentrate, ca nu si-ar fi facut suta la suta treaba sau alte motivatii", a afirmat Ilie Sarbu.

Liderul PSD precizeaza ca este nevoie de aceasta masura pentru ca fiecare partid de guvernare vine cu un anumit program de guvernare, cu oameni care au lucrat la el si care trebuie sa il si implementeze.
In ceea ce priveste instalarea la fruntea Ministerului Agriculturii, ministrul Sarbu a spus ca cea mai grea misiune cu care se lupta e schimbarea mentalitatii oamenilor. "Se adauga si o stare de spirit care s-a creat acolo (n.r, in minister) pe care nu am lasat-o in 2004, dar acum ma lovesc de ea. Sunt oameni care imi arata de multe ori dezinteres, nu au nicio preocupare pentru ceea ce ar trebui sa faca si asta e greu de schimbat", a declarat ministrul.

Alte probleme de la minister ar fi blocajul fondurilor europene, intarzierea cu un an de zile a platilor la hectar, organigrama incarcata si salariile foarte mari.

Liderul PSD se afla vineri si sambata in judetul Timis ca sa participe la lansarea candidatului PSD la Primaria Faget. Administratia a ramas fara primar dupa ce Dorel Covaci a fost ales deputat.
In data de 22 ianuarie, Guvernul a decis ca ocuparea functiilor de inalti functionari publici se face, in cursul anului 2009,  in conditiile Legii 188/1999 prin aplicarea principiului mobilitatii in functie sau prin concurs, in aceasta ordine.

Publicat Vineri, 6 Februarie 2009 - 21:05
Cuvinte cheie: Ilie, Sarbu, ministru, Agricultura, functionar, buget, public | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours