Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul vrea sa reduca 20% din posturile in administratia centrala

Guvernul a decis, in sedinta de joi, reducerea cu 20% a posturilor din administratia centrala. Numarul de posturi din aparatul central, vizate de restructurarea decisa de Guvern, e de circa 2.000, iar institutiile vizate sunt ministerele, aparatul de lucru al Guvernului, agentiile si autoritatile din subordinea Guvernului si ministerelor, potrivit unor surse guvernamentale.

Potrivit acelorasi surse, decizia a fost una politica, urmand ca ministrii sa vina ulterior cu propuneri, care se vor concretiza in acte normative. Posturile vizate de restructurare sunt doar cele ocupate, decizia nereferindu-se la cele vacante. Masura are in vedere reducerea cu circa 20% a numarului total de posturi, astfel incat unele ministere ar putea sa reduca posturile cu mai putin, altele cu mai mult.

In urma acestei decizii trebuie adoptate noi acte privind organizarea si functionarea institutiilor vizate de restructurare, avand in vedere ca numarul de posturi este prevazut in aceste acte normative.

Ministrul Administratiei si Internelor, Liviu Dragnea, a declarat intr-o conferinsa de presa, ca in perioada urmatoare ministerele vor trebui sa identifice compartimentele in care se poate face aceasta reducere de personal. Ministrul de Interne a mai spus ca aceste masuri vizeaza nu doar disponibilizari de personal, ci si reducerea cheltuielilor cu bunuri si servicii.

Liviu Dragnea a precizat insa ca sunt trei ministere "cu un statut mai special unde abordarea va fi putin diferita", adica Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii si cel al Justitiei. "Cred ca nu-si permite nimeni ca actiunile pe care le desfasoara ministerele efective sa fie puse in pericol. La MAI nu se pune problema restructurarii operative, noi avem un deficit de personal, o sa vedem la ce concluzie ajungem", a mai explicat el.

Liderii PD-L si PSD au luat in calcul reducerea cu 20% a personalului din intregul sistem bugetar, astfel incat salariile angajatilor sa poata fi majorate in raport cu inflatia fara a afecta tinta de deficit bugetar, au declarat, miercuri, pentru NewsIn, surse din conducerea celor doua partide.

"Cele mai aprinse discutii din sedinta de aseara (n.r. miercuri) a coalitiei au vizat reducerea cheltuielilor salariale din sectorul bugetar, intrucat niciun ministru nu este dispus sa anunte ca urmeaza disponibilizari.

Executivul este, insa, nevoit sa reduca cu aproape 20% personalul angajat la stat pentru a putea majora salariile bugetarilor astfel incat sa nu fie afectata tinta de deficit bugetar de 2% din produsul intern brut", au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii PD-L si PSD.

Berceanu: In Ministerul Transporturilor urmeaza a fi concediati mai mult de 20% din angajati

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, joi, ca mai mult de 20% din angajatii ministerului urmeaza a fi disponibilizati in perioada urmatoare. "Eu spun ca 20% mi se pare prea putin fata de maririle de personal pe care le-am gasit in cadrul ministerului. Eu unul prefer mai putini angajati, dar mai bine platiti", a spus, joi, Radu Berceanu.

Acesta a mai declarat ca in urma controalelor pe care le-a efectuat pana in prezent a gasit datorii de 600 milioane de euro pe care Mininsterul trebuie sa le plateasca. Potrivit lui Berceanu, 520 de milioane de euro reprezinta facturi efective intrate la plata si inca aproximativ 100 milioane de euro sunt lucrari receptionate, "dar pe care firmele nu le-au facturat pentru a nu plati TVA".

Publicat Joi, 22 Ianuarie 2009 - 19:18
Cuvinte cheie: Guvern, posturi, reducere, 20%, administratie, centrala | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours