Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul negociaza cu FMI un deficit de 3 - 3,5% din PIB, in cazul unei recesiuni economice in 2009

Una dintre variantele de negociere avute in vedere de Executiv in negocierile purtate cu reprezentantii FMI este realizarea unui deficit bugetar de 3 - 3,5% din PIB in 2009, in cazul in care Romania va intra in recesiune in acest an.

"Exista mai multe variante de lucru ce sunt negociate cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) in aceste zile. Una dintre variantele pe care le discutam este cea in care economia Romaniei va scadea in acest an cu 1% si atunci putem discuta de un deficit bugetar de 3 - 3,5% (din produsul intern brut, PIB n.r.). Mai exista varianta in care economia din tara noastra va inregistra o crestere economica de 0,5% si atunci exista varianta unui deficit bugetar de 2% din PIB", au precizat surse guvernamentale, citate de Newsin.

Reprezentantii guvernului au adaugat ca Romania va trebui sa reduca drastic cheltuielile din acest an, in oricare dintre variantele negociate cu reprezentantii FMI.

O misiune a Fondului Monetar International este prezenta la Bucuresti in perioada 11-25 martie ca sa discute despre un posibil program al FMI pentru Romania, "parte a unui pachet multilateral de finantare", la care mai iau parte Uniunea Europeana (UE) si Banca Mondiala (BM).
    
Bugetul pe 2009 este construit pe o crestere economica de 2,5%, caz in care produsul intern brut (PIB) ar trebui sa ajunga la 579 miliarde lei (144,8 miliarde euro). Deficitul bugetar luat in calcul de guvern pentru 2009 este de 2% din PIB, veniturile prevazute la buget fiind de 33,5% din PIB, iar cheltuielile de 35,5% din PIB.
Publicat Sambata, 14 Martie 2009 - 09:00
Cuvinte cheie: Guvern, PIB, FMI, deficit bugetar, negocieri, UE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours