Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul isi asuma raspunderea pe coduri

Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe Codurile Penal si Civil la inceputul lunii iunie, a anuntat vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, la finalul sedintei Coalitiei.

Potrivit Mediafax, el a precizat ca Victor Ponta si Daniel Buda, coordonatori ai Comisiilor parlamentare speciale privind Codul penal si, respectiv, cel civil, au primit mandat pentru a face timp de doua saptamani consultarile si dezbaterile necesare astfel incat, la inceputul lunii iunie, Guvernul sa-si asume raspunderea pe cele doua coduri.

Gheorghe Flutur a precizat totodata ca exista un calendar si in ceea ce priveste codurile de procedura penala si civila, el precizand ca spera ca spre sfarsitul lunii iunie si acestea doua sa fie finalizate.
Potrivit articolului 114 din Constitutie, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata.

Daca Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat, iar aplicarea programului sau a declaratiei de politica generala devine obligatorie pentru Guvern.

Publicat Luni, 18 Mai 2009 - 18:26
Cuvinte cheie: Guvern, asumarea raspunderii, coduri, Justitie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours