Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul discuta rectificarea bugetara si reducerea cheltuielilor

Cabinetul Boc se reuneste la Palatul Victoria pentru a aproba o serie de acte normative menite sa reduca cheltuielile bugetare cu aproximativ 7 miliarde de lei.

Guvernul este presat de FMI sa ia o serie de masuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, fara de care  nu va primi cele 13 miliarde de euro imprumutate de la Fond.

In primul rand, vor fi taiate bugetele ministerelor. Apoi, unele sporuri acordate bugetarilor vor fi reduse sau chiar eliminate. Nu in ultimul rand, Executivul va introduce noi impozite, potrivit Realitatea TV.

Ministerul Muncii va fi singurul minister care va primi bani in plus. Fondurile sunt necesare pentru platile sociale, in conditiile in care somajul creste tot mai mult de la o luna la alta.

Si firmele vor avea de suferit. Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta, impozitul forfetar va fi calculat la un curs de 4,30 de lei pentru un euro. Astfel, firmele cu o cifra de afaceri de pana la 52.000 de lei vor plati anul acesta la stat cel putin 1.467 de lei, iar de anul viitor minimum 2.200 de lei.

Microintreprinderile vor fi supuse si ele aceluiasi regim fiscal. Asta inseamna ca, daca prin plata a 3% din cifra de afaceri, nu se ajunge la impozitul minim, patronii vor fi nevoiti sa scoata din buzunare pana la acest nivel.

Sedinta de Guvern va incepe la ora 12:00.

Publicat Sambata, 11 Aprilie 2009 - 10:39
Cuvinte cheie: sedinta, guvern, boc, rectificare bugetara | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours