Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul discuta majorari salariale dupa primul trimestru

Guvernul va discuta cu sindicatele cresterea salariilor bugetare dupa 15 aprilie, majorarile depinzand de performantele economice pe primul trimestru, de prognoze, in vreme ce cresterea cu 5%, dupa inflatie, nu se mai aplica, a anuntat luni premierul Emil Boc.

Decizia a fost luata in urma negocierilor Guvern - sindicate, care au avut loc luni la Palatul Victoria, in urma declaratiei premierului nefiind anuntate parerile sindicatelor referitoare la acceptarea enuntului premierului, care marcheaza, practic, inghetarea salariilor bugetarilor vreme de cel putin patru luni.

In urma acestei decizii, masura privind majorarea salariilor bugetarilor cu 5% in 2009 - reprezentand rata inflatiei - nu se mai aplica. O alta masura prevede prelungirea perioadei de acordare a ajutorului de somaj cu trei luni, conform Newsin.

In plus, pana la 15 aprilie, Guvernul si partenerii sociali vor incepe discutiile pe tema Legii salarizarii unice.

In ceea ce priveste eliminarea sporurilor din sistemul bugetar, Guvernul si partenerii sociali vor elabora un act normativ care va reglementa sporurile ce vor fi eliminate sau diminuate. Astfel, sporul de 75% acordat persoanelor care lucreaza cu fonduri europene va fi "de pana la 75%" si va fi acordat in functie de performante, sporul de 20% pentru participarea la comisiile de concurs va fi eliminat, iar aceasta activitate va deveni atributie de serviciu. Sporul pentru gestionarea imprumuturilor externe, sporul de 15 - 20% pentru cunoasterea unei limbi straine si indemnizatia de 20% pentru auditul in cadrul institutiilor publice vor fi eliminate, iar indemnizatia de conducere de maximum 55% va fi acordata in functie de performante. "Sporurile din Codul Muncii raman intacte", a spus Boc.

Premierul a precizat ca masurile vin in completarea celor decise in ultima sedinta a Guvernului. Seful Executivului a declarat ca masurile decise in urma intalnirii cu sindicatele vor fi incluse intr-o OUG de completare a Legii bugetului, iar proiectul de buget va fi trimis pana la sfarsitul saptamanii in Parlament.

Presedintele Traian Basescu a anuntat recent ca ar accepta o propunere a Guvernului de inghetare a salariilor pe sase luni.
Publicat Marti, 3 Februarie 2009 - 08:59
Cuvinte cheie: buget, cresteri salariale | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours