Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul dezbate miercuri scrisoarea de intentie catre FMI

Scrisoarea de intentie catre FMI va intra in dezbaterea Guvernului miercuri, a anuntat premierul Emil Boc, in timp ce presedintele PSD, Mircea Geoana, a sustinut ca Acordul cu FMI este unul din cele mai avantajoase imprumuturi acordate tarilor din aceasta zona.

"In esenta, acest acord pastreaza un echilibru intre componenta economica si componenta sociala, asta inseamna ca pe de o parte, sprijinim mediul de afaceri, nu marim cota unica, TVA, contribuim la majorarea rezervelor nationale astfel incat sa existe o rezerva de lichiditati pentru a sustine activitatea economica, iar pe de alta parte, prin continutul acordului, protejam categoriile cele mai defavorizate si cu pensii si salarii mici, astfel incat aceste vremuri de criza sa nu-i loveasca pe cei care sunt mai vulnerabili", a declarat premierul Boc, la finalul unei reuniuni a coalitiei de guvernamant, unde au participat si membrii comitetului interministerial. El a sustinut ca discutiile de pana acum vor duce la "cea mai buna forma de acord pe care o putea avea Romania intr-un acord cu FMI" si ca banii din exterior vor folosi pentru pastrarea locurilor de munca, reluarea creditarii si repunerea economiei in functiune, relateaza Newsin.

Si presedintele PSD, Mircea Geoana, a sustinut ca acordul este semnat in cele mai avantajoase conditii. "Este unul din cele mai avantajoase acorduri facute de tari din aceasta regiune, unde atat dimensiunea legata de pastrarea fiscalitatii actuale, cat si conditiile sociale legate de pensii, de salarii, sunt practic prinse in acest proiect de program", a aratat presedintele Senatului, care a tinut sa evidentieze atitudinea "deschisa" si "flexibila" a Guvernului Boc din ultima vreme pe acest subiect.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Viena, ca, in acordul care se va incheia cu FMI si UE, Romania nu renunta la cota unica de impozitare, nu trebuie sa creasca TVA-ul si nu sunt prevazute reduceri de pensii si salarii, ceea ce arata ca Romania nu are nevoie de salvare, ci de finantare. "Am sa va aduc si proba faptului ca este vorba despre o centura de siguranta, si nu de salvare, prin invitarea sa cititi, imediat ce va fi dat publicitatii, acordul dintre Romania si Fond si veti constata ca sunt cateva elemente care nu sunt specifice unei tari care trebuie salvate", a precizat Traian Basescu.

"Deocamdata termenii concreti nu vor putea fi facuti cunoscuti pana cand forma semnata si ratificata de ambele parti nu va fi oficiala", a precizat premierul.
Publicat Marti, 24 Martie 2009 - 08:13
Cuvinte cheie: FMI, imprumut FMi, criza financiara, boc, basescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours