Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul Boc s-a salvat "la mustata": Au lipsit 8 voturi pentru ca motiunea sa treaca

Motiunea de cenzura initiata de PSD impotriva guvernului Boc, "Opriti genocidul social!", a fost respinsa. Motiunea a primit doar 228 voturi favorabile, fata de 236 cate ar fi fost necesare pentru ca guvernul sa cada.

Esecul motiunii de cenzura inseamna aplicarea masurilor de austeritate specificate in cele doua proiecte de lege pe care guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, saptamana trecuta. Aceastea vor intra in vigoare dupa publicarea in monitorul oficial.

Pentru a fi adoptata, motiunea ar fi trebuit votata de 236 din cei 471 de parlamentari.

Din cele 425 de voturi valabil exprimate, 228 au fost pentru, iar 197 au fost impotriva. Trei voturi au fost anulate.

In urma cu 8 luni, pe 13 octombrie 2009, guvernul Boc a fost demis de Parlament printr-o motiune de cenzura initiata de PNL si UDMR, care a fost adoptata cu 254 de voturi "pentru" si 176 "impotriva", fiind prima data in perioada postrevolutionara cand o astfel de motiune trece in Parlament.

PSD a depus motiunea de cenzura "Opriti genocidul social!" pe 7 iunie, dupa ce premierul Emil Boc si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului pentru doua proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25%, iar pensiile cu 15%.

In textul motiunii se apreciaza ca reducerile de salarii si pensii nu reprezinta "solutia corecta", se imputa faptul ca, de fapt, "cancerul bugetar" este reprezentat de "clientela portocalie", se face referire la "dictatura cu repetitie" si se exemplifica criza multipla - economic, sociala, politica si morala - prin care Guvernul Boc 3 si-a continuat "opera editiilor sale anterioare", potrivit Mediafax.

Totodata, se precizeaza ca increderea natiunii in Guvern a disparut si ca masurile de austeritate decise de Guvern nu sunt unele anticriza, ci unele pe care le-ar face "un chirurg macelar". In acest sens, presedintele Basescu si premierul Boc sunt acuzati ca au procedat "cam ca niste clone ale doctorului Ciomu", taind masiv ca sa opreasca hemoragia.
Publicat Miercuri, 16 Iunie 2010 - 09:30
Cuvinte cheie: motiune de cenzura, boc, PSD | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours