Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul a fost aproape de a nu putea plati salariile si pensiile

Premierul Emil Boc a declarat la Realitatea TV, ca Guvernul a trecut printr-un moment dificil la sfarsitul lunii aprilie, ajungand intr-un moment in care "n-a fost departe" de a nu putea plati salariile si pensiile.

Intrebat daca a existat pentru Guvern un pericol real de a nu putea plati salariile si pensiile, premierul Emil Boc a raspuns ca un astfel de moment nu a fost departe: "N-am fost departe, la sfarsitul lunii aprilie. Am depasit momentul, varful acela, sper sa nu mai apara altul".

Boc a precizat ca plata salariilor si pensiilor s-a facut din banii de la buget, fara ca Guvernul sa iasa din deficitul bugetar prevazut.


Emil Boc a spus ca ar fi putut trece in acordul cu FMI, la negocieri, o serie de concedieri, dar ca Guvernul nu doreste acest lucru, ci pastrarea locurilor de munca. "N-am ales in solutia cu FMI concedierea. Puteam sa punem 100.000 de oameni in strada prin negocierile cu FMI", a spus Boc.

Legea salarizarii unice, in vigoare de la 1 ianuarie 2010  

Emil Boc a mai declarat ca Guvernul vrea sa isi asume raspunderea pe legea salarizarii unice, precizand ca dupa adoptarea legii, se vor elimina discrepantele din sistemul public de salarizare. "Legea salarizarii unice nu a fost facuta timp de 18 ani in Romania, pentru ca toata lumea a vrut sa aiba o lege pentru categorii privilegiate. Guvernul acesta are sansa istorica sa faca aceasta lege", a afirmat Boc.

Legea ar urma, potrivit primului ministru, sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2010, pentru a fi cuprinsa in viitoarea proiectie bugetara.

"Daca reusim pana in 30 iunie sa facem legea, eu voi propune partenerilor de coalitie sa ne angajam raspunderea pe aceasta lege", a mai spus Boc, la Realitatea TV.

Publicat Duminica, 10 Mai 2009 - 10:21
Cuvinte cheie: Emil Boc, guvern, legea salarizarii unice, premier, raspundere | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours