Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Pogea: Romania ar putea intra in recesiune

Aceasta este concluzia la care a ajuns ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, dupa discutiile pe care le-a avut cu reprezentantii FMI. Pentru 2009, Romania ia in calcul crestere economica intre -1% si 1,5%, dar Pogea a subliniat ca situatia Romaniei este mai putin rea in comparatie cu a altor state din regiune.

Boc promite ajutoare contra investitii 

Aproape 600 de taxe sufoca romanii 

"Cred ca este posibil sa avem (...) intre -1 si 1,5%, cu toate ca sunt state in zona care au si -3 sau -4%", a spus Pogea referindu-se la cresterea economica estimata pentru 2009.

Discutiile cu expertii FMI si Comisia Europeana privind un acord de finantare vor continua pana se va ajunge la un acord, a mai spus ministrul, potrivit Newsin.

La randul sau, premierul Emil Boc a precizat faptul ca in cadrul negocierilor cu FMI pentru contractarea unui imprumut extern, Guvernul este preocupat sa mentina cota unica
de impozitare avand in vedere faptul ca aceasta poate constitui premisa relansarii economice a Romaniei.
In ceea ce-l priveste pe Traian Basescu, seful statului este "aproape sigur" ca acordarea imprumutului pentru Romania nu va fi conditionat de marirea taxelor si a impozitelor sau ca FMI si UE vor cere Romaniei sa renunte la cota unica sau sa mareasca TVA.

Liderii Coalitiei au stabilit "pretentiile" Romaniei in cadrul negocierilor cu CE si FMI

Protejarea intereselor economice ale populatiei, absorbtia fondurilor UE, finantarea investitiilor prevazute in bugetul de stat si proiectia bugetara multianuala vor fi luate in calcul in cadrul oricaror discutii pe tema contractarii unui imprumut extern.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a declarat ca Gheorghe Pogea le-a explicat lideriilor celor doua partide de ce Romania avea nevoie de inantare externa, dar a refuzat sa faca publice datele prezentate de Pogea. El a precizat ca banii vor proveni de la CE, de la banci si de la FMI.

Leonard Orban: Romania trebuie sa instituie un cadru fiscal consolidat

Comisarul Leonard Orban nu a vrut sa faca speculatii in ceea ce priveste conditiile impuse de FMI si UE pentru un imprumut, dar a sugerat ca accentul va cadea asupra consolidarii politicilor bugetare si a instituirii unui cadru fiscal consolidat pe termen mediu si lung.

"CE a atras atentia, in nenumarate randuri, cu privire la posibilitatea existentei unor riscuri bugetare. CE, de exemplu, in raportul privind programul de convergenta pentru Romania, a aratat ca sunt necesare masuri mai prudente de politica bugetara", a subliniat oficialul european.

UE ar putea imprumuta FMI cu 75-100 miliarde dolari

Uniunea Europeana (UE) ia in considerare acordarea unui imprumut de 75-100 miliarde dolari Fondului Monetar International (FMI), pentru a majora astfel capacitatea de creditare, potrivit unui document pregatit pentru reuniunea liderilor UE din 19-20 martie.

Documentul, care descrie pozitia pe care urmeaza sa o adopte liderii europeni la summitul grupului informal al celor mai industrializate 20 de tari ale lumii (G20) din 2 aprilie, precizeaza, de asemenea, ca UE sprijina si o dublare a resurselor FMI, pana la 500 miliarde dolari, pentru a ajuta tarile cu dezechilibre mari ale balantei de plati.

Publicat Joi, 12 Martie 2009 - 16:14
Cuvinte cheie: FMI, recesiune, cota unica de impozitare, boc, videanu, imprumut, FMI, CE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours