Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Decizia privind situatia de urgenta, publicata in Monitorul Oficial

Decizia privind declararea situatiei de urgenta incepand cu data de 8 ianuarie a fost publicata vineri in Monitorul Oficial, actul normativ impunand agentilor economici sa se incadreze in limita consumului de gaze stabilit de comisia coordonatoare infiintata de ministerul Economiei.

Potrivit unei decizii a premierului semnata de Emil Boc si publicata in Monitorul Oficial vineri, incepand cu data de 8 ianuarie se declara situatie de urgenta in asigurarea aprovizionarii cu gaze naturale. La art. 2 al deciziei premierului se arata ca "operatorii economici din domeniul gazelor naturale se vor incadra in limita consumului stabilit de catre Comisie de Coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale".

Ministrul Economiei, Adriean Videanu a revenit, miercuri, cu precizarea ca "starea de urgenta" pe care a declarat-o la inceputul zilei, ca urmare a sistarii totale a importului de gaze din Rusia, este de fapt "situatie de urgenta". Videanu a precizat ca prin termenul "stare de urgenta" s-a referit de fapt la "situatie de urgenta", potrivit Legii 346/2007, privind masuri pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale.

Potrivit prevederilor legale, situatiile de urgenta sunt definite ca "situatii imprevizibile care pot conduce, la nivel national, la dezechilibre intre cererea si oferta de gaze naturale de pe piata interna, determinate de cel putin una din urmatoarele conditii: diminuarea majora a aprovizionarii cu mai mult de 20% a cantitatilor de gaze naturale importate, diminuarea majora a aprovizionarii cu mai mult de 20% a cantitatilor de gaze naturale din productia interna, cauzata de accidente, aparitia unor temperaturi extrem de joase la nivelul intregii tari sau in zone insemnate ale tarii, pe perioade indelungate de timp care conduc la un consum excesiv de gaze naturale, consum excesiv de gaze naturale – consumul care depaseste in perioada sezonului rece, respectiv din luna octombrie si pana in luna martie, cu minimum 20% nivelul mediu zilnic inregistrat in perioade climatice reci, constatate statistic la fiecare 20 de ani, avand drept consecinta dezechilibrarea".

Ministrul anuntase miercuri "stare de urgenta" ca urmare a sistarii importului de gaze din Rusia. Oficialul a anuntat ca s-a declarat stare de urgenta astfel incat operatorul sistemului national de transport al gazelor sa poata functiona in conditii optime.

Publicat Vineri, 9 Ianuarie 2009 - 17:38
Cuvinte cheie: situatie de urgenta, gaze, publicare, Monitorul, Oficial | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours