Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Codul Civil va fi aprobat miercuri, in sedinta de Guvern

Prim-ministrul Emil Boc a declarat sambata ca, in cadrul sedintei de Guvern de saptamana viitoare, de miercuri, va fi aprobat si Codul Civil, continuandu-se astfel "cea mai importanta reforma a sistemului judiciar" si ca, pana pe 4 mai, Guvernul va finaliza cadrul normativ pentru descentralizare.

"Miercurea viitoare va fi aprobat in Guvern Codul Civil", a anuntat Boc, la finalul sedintei de Guvern de sambata.

Guvernul are termen limita data de 4 mai pentru a finaliza cadrul normativ privind descentralizarea, toate deciziile urmand sa fie luate prin consultarea cu structurile de specialitate ale administratiei publice locale, a mai anuntat Boc.

"Am discutat astazi in Guvern despre viziunea cu privire la modul in care se intelege transferul spre autoritatile locale a competentelor in domeniul educatiei, al sanatatii, al agriculturii si al administratiei publice locale. In aceste sens, ministerul de resort care coordoneaza in acest moment procesul de descentralizarea e MAI, care deja a realizat o prima intalnire cu ministrii de resort si factorii responsabili pe acest subiect (...)Variantele finale pe care Guvernul le va inainta spre Parlament, acolo unde va fi cazul, sau spre adoptare sub forma OUG sau ale hotararilor de Guvern, aceste decizii vor fi luate si dupa consultarea structurilor de specialitate ale administratiei publice locale. Guvernul a stabilit astazi ca ramane in termenul de 60 de zile, pana in 4 mai sa pregateasca cadrul normativ pentru realizarea descentralizarii", a precizat Boc, potrivit Newsin.

La randul sau, ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, a anuntat ca 18 martie este termenul de prezentare a proiectelor de acte normative, fie ca sunt hotarari de Guvern, ordonante de urgenta sau proiecte de lege, din partea ministerelor implicate. Vicepremierul a explicat ca, in domeniul educatiei, principala descentralizare va fi cea administrativa si va viza numirea directorilor de scoli, iar in cazul celei financiare, banii vor merge spre autoritatile locale, in functie de tipul de scoli. Nica a anuntat ca exista un termen de 30 zile pentru a se finaliza o prima propunere privind standardele de cost in acest sens.

In domeniul sanatatii, descentralizarea adminstrativa are in vedere transferarea responsabilitatii numirii directorilor de spitale catre autoritatile locale, iar latura financiara- descentralizata catre unitatea adminstrativa care are respectivul spital, in timp ce, in privinta agriculturii, ministrul a anuntat ca se vor infiinta camere agricole la nivelul fiecarei localitati, fiecarei comune, ca va exista o restructurare si transfer catre autoritatile locale a structurilor care nu au nevoie sa fie gestionate la nivelul ministerului.

Nica a adaugat ca este deja redactat un proiect de lege privind infiintarea politiei locale, ce va prelua atributiile de la Politia Rutiera ce tin de amenzile pentru parcare si circulatia in marile orase, iar in domeniul sigurantei si ordinii publice, activitatile ce tin de componenta locala.
Publicat Sambata, 7 Martie 2009 - 18:33
Cuvinte cheie: Boc, Nica, descentralizare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours