Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cazierul Guvernului: Un secretar din Ministerul Transporturilor are 2.000.000 de metri patrati de teren

Trei organizatii neguvernamentale au lansat Cazierul Guvernarii, un instrument de monitorizare a membrilor Guvernului in functie de mai multe criterii: avere, colaborare cu fosta securitate, coruptie si conflicte de interese.

Din 112 de membri ai actualului Guvern, incluzandu-i pe cei doi fosti ministri de Interne, Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, 46 indeplinesc cel putin unul dintre cele patru criterii. "Asta inseamna o proportie de aproximativ 40%. Daca ar fi o firma, am putea spune, in acest moment, ca pachetul majoritar de actiuni la guvernare este detinut de persoane dubioase", a afirmat presedintele Agentiei de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, citat de Newsin.

Cel mai "bogat Minister si la propriu si la figurat", spune Mircea Toma, este cel al Transporturilor, aici regasindu-se si unul dintre "patatii" cu cele mai impresionante averi - secretarul de stat Anton Marin, din a carui declaratie de avere rezulta ca ar detine aproximativ 2 milioane de metri patrati de teren. La polul opus, se afla Ministerul Tineretului si Sportului, reprezentantii ONG-urilor neavand informatii care sa-i determine sa ii incadreze la categoria "patati".

Premierul Emil Boc figureaza in Cazierul Guvernarii din cauza numirilor pe care le-a facut la Guvern, referirile fiind la angajarea unei nepoate si a soferului pe posturi in structura guvernamentala. Iar Theodor Paleologu, ministrul Culturii, apare in Cazierul Guvernarii pentru ca "a contrasemnat o Hotarare de Guvern care stabileste transferul unor obiecte de cult de la Muzeul National de Arta al Romaniei catre Administratia Prezidentiala".

Presedintele Transparency International Romania, Victor Alistar a subliniat faptul ca acest instrument nu este indeajuns pentru a schimba viziunea populatiei asupra alesilor. "Cred ca cel mai important lucru este daca putem sa folosim acest cazier al Guvernarii nu numai pentru profilul faptuitorului, dar si pentru profilul faptelor, si daca am putea sa incercam sa traducem in cifre costul faptelor, cred ca putem sa vedem mult mai bine, din proasta gestiune si proasta administrare, cat ne costa", a declarat Victor Alistar.

Selectia materialelor care vor completa rubricile destinate fiecarui membru al Guvernului va fi facuta de cele trei ONG-uri participante la proiect - Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Pro Democratia si Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie.
Publicat Joi, 26 Martie 2009 - 16:07
Cuvinte cheie: cazierul guvernului, mircea toma, guvern, conflict de interese | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours