Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cancelaria Primului Ministru va avea cu 137 mai putini angajati

Numarul angajatilor din Cancelaria Primului - Ministru va fi redus de la 304 la 167, concedierile se vor face treptat, intr-un interval de 45-60 de zile, iar persoanele disponibilizate prin concedieri colective vor primi compensatii financiare, a anuntat seful Cancelariei, Catalin Baba.

Seful Cancelariei Primului-Ministru a spus ca in urmatoarele zile angajatii Cancelariei vor fi verificati din punct de vedere profesional de comisii de specialitate formate din 5-6 persoane, din care vor face parte angajati ai Executivului adusi in institutie odata cu schimbarea Guvernului.

"Sunt persoane care au licente in administratie publica, in finante publice, in stiinte juridice si economice. Cu alte cuvinte sunt specialisti", a declarat Baba, precizand ca este vorba de noii consilieri si secretari de stat. O parte dintre angajatii care vor fi dati afara din structurile Cancelariei vor putea lucra in ministerele nou-infiintate.

Baba a declarat ca angajatii Cancelariei a trebuit sa completeze rapoarte de activitate. "Am avut surpriza sa constat ca unele rapoarte erau de jumatate sau trei sferturi de pagina. (...) Erau persoane care veneau o data sau de doua ori pe luna la serviciu", a declarat el.

Intre persoanele disponibilizate vor fi si cele care cumuleaza in prezent salariul cu pensia, majoritatea fiind de la Biroul de Informatii Clasificate.

Seful Cancelariei a anuntat ca, tot miercuri, Guvernul a decis reducerea cheltuielilor cu transportul la si de la locul de munca, in cadrul Cancelariei, de la 311.000 de lei la circa 84.000 de lei. Suma alocata prin bugetul pe 2009 va fi astfel similara cu cea cheltuita la acest capitol in 2008.

Potrivit acestuia, bugetul Cancelariei pe anul 2009 este cu 6,2% mai mic decat cel din 2008 si cu peste 38% mai mic decat cel propus pentru anul 2009 de fostul Guvern. El a mai declarat ca totalul datoriilor Cancelariei, restante din 2008 catre furnizorii de bunuri si servicii, a fost de peste 4,3 milioane de lei, din care circa 99% au fost achitate. Facturile au fost emise pentru bunuri si servicii.

Baba a mai spus ca, in 2009, cheltuielile cu intretinerea parcului auto al institutiei vor fi reduse cu 50% (de la 8.800.000 de lei in 2008), inclusiv prin reducerea numarului de masini. In ceea ce priveste cheltuielile cu telefonia mobila si fixa anul trecut, acestea au fost de 860.000 de lei. Dintre cei 313 angajati ai Cancelariei, 297 au telefoane mobile platite de institutie.

Publicat Miercuri, 11 Februarie 2009 - 18:09
Cuvinte cheie: cancelarie, prim-ministru, reducere, personal | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours