Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc: Scrisoarea catre FMI va fi trimisa astazi

Conducerea FMI si ECOFIN va aproba acordul in forma finala intre 4 si 7 mai, apoi va fi supus ratificarii Parlamentului Romaniei, a declarat Emil Boc la finalul sedintei extraordinare, convocate de premier dupa ce scrisoarea prin care FMI accepta oficial imprumutul cerut de Romania a ajuns la Guvern.

"Acordul total depaseste 19 miliarde de euro cu care planuim mentinerea locurilor de munca, relansarea economiei si plata salariilor si pensiilor, aparitia unor noi locuri noi de munca si slavarea celor care par pierdute", a spus Boc.

In ceea ce priveste regulile impuse de FMI, premierul a explicat ca "cele patru conditii impuse de FMI se refera la realizarea unei rectificari bugetare, care a fost facuta deja si va fi transformata in lege saptamana viitoare, sa fie adoptate legea de salarize unica, legea respunderii fiscale si legea pensiilor. Oricum aceste legi sunt necesare Romaniei, cu sau fara acordul cu FMI si CE", a adaugat Boc.

Potrivit acestuia, prin reforma sistemului de pensii, se intelege o lege unica pe baza careia sa se acorde pensiile, la fel ca si in sistemul bugetar, dar acest subiect nu va fi abordat pana in 2014.

Pogea: Am convenit cu FMI o tinta de deficit bugetar de 14,5 miliarde lei pentru trimestrul II

La randul sau, Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat ca Executivul a convenit cu FMI incadrarea trimestriala intre anumite limite ale deficitului bugetar.

"Am convenit cu Fondul Monetar International incadrarea in anumite tinte de deficit pe fiecare trimestru, astfel incat, la finalul lunii decembrie, acesta sa nu depaseasca 24,3 miliarde de lei. Astfel, pe trimestrul unu am convenit pentru o tinta a deficitului bugetar de 8,3 miliarde lei, pe trimestrul doi de 14,5 miliarde lei si pe trimestrul trei de 18,6 miliarde lei", a spus Pogea.

Ministrul Finantelor a adaugat ca, in cazul in care deficitul depaseste tinta stabilita, va avea loc o noua rectificare bugetara in vederea ajustarii veniturilor si cheltuielilor, pentru a nu depasi obiectivul fixat pentru finalul anului.

 

Publicat Joi, 23 Aprilie 2009 - 15:15
Cuvinte cheie: acord, boc, fmi, scrisoare, pogea | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours