Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc s-a intalnit cu ministrii ce au atributii legate de fondurile structurale

Premierul Emil Boc discuta marti, la Palatul Victoria, cu membrii Cabinetului care au atributii privind absorbtia fondurilor structurale. Comisia Europeana va dubla de la 2% la 4% valoarea avansului pentru proiecte structurale in 2009, ceea ce va insemna o crestere de la 515 la 768 de milioane de euro pentru Romania, a anuntat premierul Emil Boc, dupa discutia pe care a avut-o pe 12 ianuarie, la Bruxelles, cu presedintele CE, Jose Manuel Barroso.

Presedintele CE a atras insa atentia ca Romania trebuie sa-si imbunatateasca capacitatea de gestiune a fondurilor structurale si a recomandat simplificarea procedurilor interne in aprobarea acestor proiecte. Seful Departamentul pentru Afaceri Europene, Vasile Puscas, a declarat, pe 19 ianuarie, pentru NewsIn ca a finalizat modificarile la legislatia nationala privind achizitiile publice si le-a transmis Comisiei Europene.

Modificarile vizeaza in principal reducerea perioadei de evaluare a proiectelor elaborate de Romania, si pentru care solicita finantare europeana, de la peste 80 de zile la aproximativ 30 de zile.

Seful statului a spus, pe 12 ianuarie, la Bruxelles, ca unul din principalele subiecte abordate in cadrul intalnirii cu presedintele CE, Jose Manuel Barroso, a fost utilizarea fondurilor europene, Traian Basescu solicitand ca in legislatia romaneasca sa existe un corespondent menit sa permita scurtarea timpului de implementare a proiectelor. Basescu a anuntat ca in urmatoarele sapte zile, Romania va propune CE o modificare a legislatiei privind achizitiile publice.

"Unul din subiectele foarte importante discutate a fost sa existe un corespondent intre actiunea Comisiei Europene de a reduce timpul de evaluare a proiectelor trimise de Romania de la 87 de zile la 30 de zile, dar sa existe un corespondent si in legislatia romaneasca care sa ne permita sa scurtam foarte mult timpii de implementare de la peste 90 de zile la aproximativ 30 de zile.

Am convenit ca in urmatoarele 7 zile sa trimitem Comisiei o propunere de modificare a legii achizitiilor publice care functioneaza in Romania. Ne trebuie aceasta consultare cu Comisia pentru ca legea achizitiilor publice a fost discutata cu Comisia inainte ca Romania sa devina membru al UE" a explicat Basescu.

Publicat Marti, 27 Ianuarie 2009 - 13:03
Cuvinte cheie: Boc, ministri, Guvern, fonduri structurale, absorbtie, UE | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours