Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc: Masurile luate de Guvern vor permite relansarea economiei in urmatoarele trimestre

Premierul Emil Boc a declarat ca masurile din planul anticriza al Guvernului si investitiile in infrastructura vor permite relansarea economica a Romaniei in urmatoarele trimestre, astfel incat deficitul bugetar sa fie mentinut la 2% din PIB.

"Perspectiva noastra este urmatoarea: masurile pe care le-am prevazut prin buget, componenta politicilor anticriza, investitiile masive in infrastructura, achitarea datoriilor, capitalizarea CEC si Eximbank, neimpozitarea profitului reinvestit, vor fi masuri care ne vor permite o relansare economica incepand cu urmatoarele trimestre, astfel incat sa ramanem la deficitul bugetar (de 2% n.r.) (...)", a declarat Boc, citat de Newsin.

"Cresterea economica prevazuta in buget este cea pe care Comisia Nationala de Prognoza ne-a oferit-o. Si in aceasta prognoza, primul trimestru al anului 2009 nu este unul prevazut cu crestere economica", a mai precizat premierul.

Veniturile bugetului general consolidat au scazut in ianuarie cu 8,68% fata de cele din prima luna a anului trecut, la 13,8 miliarde lei (3,26 miliarde euro), pe fondul diminuarii sumelor colectate la majoritatea bugetelor componente, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice.

Obiectivul Guvernului este ca, intr-un interval rezonabil de timp, sa imbunatateasca ratingul de tara, pentru ca acest lucru va permite o finantare mai buna a economiei, declarata anterior premierul Emil Boc.

Publicat Miercuri, 25 Februarie 2009 - 13:14
Cuvinte cheie: Emil Boc, Guvern, economie, Ministerul Finantelor Publice | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours