Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc: Demnitarii alesi pot cumula pensia cu salariul

Demnitarii alesi pot cumula pensia cu salariul, cadrul legal fiind Constitutia Romaniei, care nu poate fi modificata, iar actorii, profesorii si medicii pensionari pot lucra in continuare, urmand sa fie platiti in baza conventiilor civile si a drepturilor de autor, a declarat premierul Emil Boc.

"Demnitarii, cei care sunt alesi direct de cetateni, au temeiul legal in Constitutia Romaniei. Deci, cei care sunt alesi prin vot direct au cadrul legal prevazut de Constitutia Romaniei, cadru pe care nu il putem modifica si este in vigoare", a declarat Emil Boc, miercuri, la Palatul Victoria. Din categoria demnitarilor alesi fac parte atat parlamentarii, cat si presedintii de consilii judetene.

In ceea ce priveste profesorii, asistentii maternali, cei care asista persoane cu handicap si cadrele medicale care au iesit la pensie, dar lucreaza in continuare, premierul a declarat ca acestia isi pot desfasura si de aici inainte activitatea profesionala, pana cand posturile vor fi scoase la concurs, si pot fi platiti in baza conventiilor civile, conform Newsin.

In ceea ce priveste actorii, seful Executivului a explicat ca un actor pensionat poate fi platit in baza unei conventii civile sau in baza drepturilor de autor, dar nu in baza unui salariu. El a mai aratat ca drepturile de autor aduc avantaje la impozitare.

Emil Boc a spus ca aceste precizari sunt cuprinse intr-un ordin comun al ministrilor Finantelor si Muncii, semnat in aceasta seara, si care va fi comunicat joi autoritatilor competente, fara ca OUG sa sufere modificari, dar care va elimina interpretarile eronate.

"Guvernul isi mentine punctul de vedere, potrivit caruia nimeni nu trebuie sa cumuleze de la stat si salariul si pensia. (...) Este vorba si despre primenirea sistemului public", a declarat pemierul.
Publicat Joi, 8 Ianuarie 2009 - 08:30
Cuvinte cheie: boc, salariu, pensie | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours