Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Boc: 20% din cheltuielile bugetare pe anul 2009 trebuie utilizate pentru investitii

Premierul Emil Boc a declarat luni ca a cerut ca 20% din cheltuielile bugetare pe anul 2009 sa fie utilizate pentru investitii si vrea ca Executivul sa acopere peste 50% din cheltuielile pentru izolarea termica a blocurilor, masurile facand parte din planul de combatere a efectelor crizei economice.

Premierul a declarat luni ca planul de a aloca 20% din cheltuielile bugetare pentru investitii trebuie coroborat cu plata datoriilor pe care le are statul catre firme. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat saptamana trecuta ca facturile emise la sfarsitul anului trecut si neachitate, in valoare de 7,7 miliarde de lei, vor fi platite esalonat pentru a nu bloca economia. Datoriile vor fi platite in trei transe: la sfarsitul lunii ianuarie, in februarie si in luna martie.

In ceea ce priveste reabilitarea termica, Boc spune firmele producatoare de materiale de constructii vor avea comenzi si vor pastra astfel locurile de munca. In plus, valoarea facturii la intretinere va scadea cu 30-35%. Premierul a precizat ca este vorba de aproximativ 89.000 de blocuri care trebuie reabilitate termic, in intreaga tara.

Potrivit legislatiei in vigoare, fondurile necesare pentru finantarea lucrarilor de reabilitare termica se asigura astfel: 37% din alocatii de la bugetul de stat, 30% de la bugetele locale si 33% din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari.
Publicat Marti, 20 Ianuarie 2009 - 08:05
Cuvinte cheie: boc, reabilitare termica | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours