Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Banca Mondiala pune deteriorarea situatiei bugetare din Romania pe seama guvernului Tariceanu

Autorii unui raport al Bancii Mondiale (BM) considera ca reducerea contributiilor sociale, cresterea nefundamentata a pensiilor si alocarile discretionare catre administratiile locale, precum si alte decizii ale fostului guvern luate in 2008 au dus la deteriorarea echilibrului bugetului de stat al Romaniei.

"Noul guvern care a venit la putere la sfarsitul anului trecut a anuntat si aprobat o serie de masuri restrictive care ar putea cel putin partial sa contracareze deteriorarea echilibrului bugetar", se mai arata in raportul asupra celor mai noi zece membri ai Uniunii Europene.

Cu toate acestea, in functie de evolutiile macroeconomice, guvernele din regiune ar putea fi nevoite sa-si ajusteze si mai puternic cheltuielile, "mai ales in tarile care si-au construit bugetele pe 2009 pe ceea ce se pare a fi prognoze macreconomice optimiste", mai sustin economistii BM.

Totodata, in acest an, presiunile salariale ar trebui sa se diminueze in regiune, desi nivelul la care se vor reduce va depinde "de rigiditatile locale le pietei muncii", se mai arata in raport, citat de Newsin.

Deficitul bugetar s-a adancit anul trecut pana la un nivel record de 5,2% din produsul intern brut (PIB), iar guvernul Boc si-a propus sa incheie anul 2009 cu un deficit public de 2% din PIB.

Publicat Vineri, 20 Februarie 2009 - 12:48
Cuvinte cheie: deficit, tariceanu, boc, pensii, buget | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours