Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Comisia Europeana catre Guvernul Boc: Nu destituiti oamenii competenti

Comisarul european pentru Politica Regionala, Danuta Hubner, avertizeaza noul Cabinet de la Bucuresti sa nu ii sacrifice, in valul de schimbari politice care urmeaza oricarei schimbari de Guvern, pe oamenii care au expertiza in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene.

Noul Guvern de la Bucuresti nu trebuie sa schimbe pe criterii politice functionarii publici care au expertiza in gestionarea corecta a fondurilor europene, a declarat miercuri comisarul european pentru Politica Regionala, Danuta Hubner, citat de Newsin.

"Este un Guvern nou, vor veni oameni noi. Mesajul meu este sa nu pierdeti oamenii din administratie care au expertiza. Schimbarea politica nu trebuie sa insemne si o schimbare la nivelul functionarilor publici, mai ales a acelora care stiu cum sa gestioneze corect fondurile", a spus Hubner.

Intrebat daca Romania si Bulgaria au capacitatea necesara pentru a absorbi si gestiona corect fondurile europene, comisarul european a raspuns "absolut, altfel nu as lucra cu ei." "Capacitatea administrativa trebuie consolidata treptat. Am lucrat cu Romania si Bulgaria inainte de aderare in acest sens si exista si acum programe care investesc in capacitatea administrativa. Acum provocarea este ca ceea ce a fost deja obtinut sa nu fie pierdut din cauza alegerilor, ca oamenii care au deja expertiza sa nu fie dati afara", a explicat ea.

Comisia Europeana a dat miercuri publicitatii o statistica privind cheltuirea fondurilor europene in 2008, anuntand ca va adauga 6,25 miliarde de euro pentru platile in avans ce vor fi acordate in 2009 si va extinde cu sase luni termenele in care statele membre pot trimite cereri de rambursare.
"Daca insistam sa facem separatie intre statele admise recent in Uniune si cele vechi, nu exista nici o problema legata de absorbtia fondurilor de catre noile membre", a spus Hubner in cadrul unei conferinte de presa.

Publicat Miercuri, 4 Februarie 2009 - 17:33
Cuvinte cheie: Guvern, Boc, Hubner, comisia europeana | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours