Iliescu: Romania nu trebuie sa mai ignore relatia cu Federatia Rusa

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat miercuri ca Romania nu mai trebuie sa ignore relatia cu Federatia Rusa si ca trebuie sa se implice mai mult. Iliescu sustine, in acelasi timp, ca resursele energetice au devenit un instrument de presiune politica.

Iliescu crede ca trebuie cautate toate caile bilaterale si multilaterale la nivelul Uniunii Europene, in ciuda intereselor divergente, pentru rezolvarea crizei provocate de stoparea de catre Rusia a furnizarii de gaz prin. El a mai spus ca Romania nu trebuie sa ignore relatia cu Federatia Rusa si ca trebuie sa se implice mai mult la nivel politic, incepand de la seful statului, in conditiile in care "in Rusia comanda premierul Vladimir Putin".

"Vad ca Traian Basescu i-a dat un telefon lui Putin dimineata", a spus Iliescu. Intrebat de jurnalisti daca stie mai multe despre aceasta conversatie telefonica, Ion Iliescu a raspuns: "Nu stiu, nu am fost pe fir".

"Noi nu trebuie sa ignoram relatia bilaterala directa cu Rusia pentru a aborda astfel de chestiuni, dar sunt interese mai mari ale Rusiei, inclusiv in aceasta relatie cu Ucraina. Este (n.r. gazul) un instrument de actiune politica, trebuie sa stim sa cultivam relatiile firesti normale, care sa respecte regulile relatiilor internationale. Bulgarii sufera mai mult decat noi, noi mai avem „osanza” proprie, cum se spune, dar bulgarii sunt total descoperiti.", a mai spus Ion Iliescu.

Publicat Miercuri, 7 Ianuarie 2009 - 13:58
Cuvinte cheie: Ion, Iliescu, Rusia, gaze | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours