INS: Sistemul informatic folosit la euroalegeri nu va permite fraudarea rezultatului

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 25 noiembrie.

Directorul general al Institutului National de Statistica, Gheorghe Vaida, a precizat ca sistemul informatic necesar centralizarii rezultatelor votului din 25 noiembrie la alegerile pentru Parlamentul European nu lasa nici o posibilitate de fraudare.

Potrivit lui Gheorghe Vaida, sistemul informatic ce va fi utilizat cu ocazia euroalegerilor este un sistem integrat care verifica si centralizeaza procesele verbale intocmite de birourile electorale ale sectiilor de votare, realizandu-se astfel o arhiva optica si o baza de date, relateaza Newsin.

"INS si Net Consulting garanteaza public ca acest sistem integrat nu lasa nici o posibilitate de fraudare informatica a alegerilor pentru PE si nimeni nu poate interveni sa modifice datele inscrise in procesele verbale", a declarat directorul INS.

Gheorghe Vaida a explicat ca reprezentantii INS care participa la procesul alegerilor europarlamentare nu sunt implicati activ in numararea voturilor, luand parte la primirea si validarea proceselor verbale.
Publicat Marti, 30 Octombrie 2007 - 15:13
Cuvinte cheie: INS, Net Consulting, Gheorghe Vaida, euroalegeri, europarlamentare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours