Oprescu conduce cu un singur procent in fata lui Blaga

Pozitia fruntasa in preferintele bucurestenilor a candidatului Sorin Oprescu este amenintata de cresterea inregistrata de Vasile Blaga

Dupa numararea voturilor din peste 89% dintre sectiile de votare, in Bucuresti conduce in continuare candidatul independent Sorin Oprescu, insa diferenta fata de candidatul PD-L, Vasile Blaga, s-a redus aproape de finalul numararii voturilor la doar 1,13%.

Potrivit rezultatelor partiale comunicate de Biroul Electoral Central dupa procesarea datelor din 89% dintre sectiile de votare, Sorin Oprescu conduce cu 30,22% dintre voturile bucurestenilor, urmat indeaproape de democrat-liberalul Vasile Blaga cotat in prezent cu 29,09% dintre sufragii. Candidatul PSD, Cristian Diaconescu se mentine intre primii trei, inregistrand conform datelor inregistrate pana acum de BEC 12,47% dintre voturile electoratului din Capitala.

Ultimele ore si voturi procesate de BEC nu au adus schimbari foarte mari la nivelul primariilor de sector. Astfel, in sectorul 1, candidatul liberal Andrei Chiliman isi mentine prima pozitie in preferintele electoratului cu 36,36% dintre voturile electoratului, la mica distanta insa de principalul sau contracandidat, pedelistul Razvan Murgeanu care, dupa centralizarea a 89% dintre sectiile de votare acumulase 34,91% dintre sufragii.

Sectorul 2 este condus in continuare de actualul primar, social-democratul Neculai Ontanu cu 57,78% dintre voturi, asigurandu-si astfel victoria din primul tur de scrutin. La mare distanta de edilul in exercitiu se situeaza Dan-Cezar Ionescu (PD-L) cu un scor de 17,96% din voturi si Razvan Constantin Ionescu cu 11,71 dintre preferintele electoratului.

La sectorul 3, democrat-liberalul Liviu Negoita si-a zdrobit practic concurenta cu voturile a 79,05% dintre alegatori. Pe locurile doi si trei, candidatii Doru Giugula (PSD) si Theodora Bertzi nu au reusit sa depaseasca pragul de 9,83%, respectiv 4,06%.

La sectorul 4, Cristian Popescu Piedone se mentine in fruntea clasamentului electoral, cu 37,67% dintre voturile electoratului, urmat de candidatul PD-L Radu Silaghi, cu 22%, si Vasile Mihalache cu 14,75%.

PSD conduce sectorul 5 prin Marian Vanghelie creditat in prezent cu 38,95% din voturi. Il urmeaza pe locurile urmatore Sebastian Bodu cu 25,82% din voturi si Mihai Becheanu cu 14,95% din sufragii.

La sectorul 6 conduce in prezent actualul edil, Cristian Poteras, cu 36,01% din voturi, ceea ce ii garanteaza o noua confruntare in turul doi de scrutin cu principalul sau contracandidat, Dan Darabont, care a acumulat pana in prezent 28,07% din voturile alegatorilor. Abia pe locul trei se situeaza Antonel Tanase cu 15,40% din sufragii.

La nivelul intregii tarii, PSD conduce cu 628 de primarii castigate pana in prezent, urmat de PD-L cu 446 de primarii castigate si PNL cu 343 de candidati declarati castigatori la alegerile locale din acest an.

La nivelul Consiliilor Judetene, lupta electorala se da intre PSD si PD-L, cele doua partide inregistrand scoruri foarte apropiate. Astfel, potrivit datelor furnizate de BEC, PSD a obtinut pana in prezent 28,44% dintre voturile electoratului la nivel de judet, in timp ce PD-L a obtinut 28,11% din sufragii. PNL se claseaza abia pe locul trei, acumuland pana acum 18,97% dintre voturile acordate pentru componenta Consiliilor Judetene.

Cat priveste sefia Consiliilor Judetene, ai carior castigatori vor fi stabiliti inca din primul tur de scrutin, lider ramane PSD cu 28,22% dintre mandate. PD-L s-a detasat de aceasta data de primul loc cu 27,96% de voturi inregistrate pentru presedintii CJ, in timp ce liberalii se mentin pe locul al treilea cu 20,18% dintre voturile electoratului.
Publicat Marti, 3 Iunie 2008 - 10:40
Cuvinte cheie: Sorin Oprescu, Vasile Blaga, alegeri, voturi, scrutin | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours