Candidatii isi pastreaza agresivitatea pentru ultimele zile ale campaniei

Opozitia acuza PSD si PNL de intelegeri electorale.

Startul in forta al campaniei electorale s-a lasat asteptat in conditiile in care nu toti candidatii si-au lansat programele politice, iar staff-urile electorale sunt lipsite de initiative, context in care consultantii politici sustin ca cei inscrisi in cursa electorala isi pastreaza resursele pentru ultimele zece zile de campanie.

Independentul Sorin Oprescu si conservatorul Codrin Stefanescu nu si-au lansat oficial programele politice, site-urile campaniei au fost lansate cu intarziere, iar sloganele de pe afisele stradale nu sunt suficient de convingatoare. Seful PSD sector unu sustine ca "In sectorul unu, cei mai multi voteaza cu Dan Tudorache", in timp ce actualul primar, Andrei Chiliman, ii indeamna pe alegatori sa aleaga "drumul drept".

La randul lor, promisiunile electorale din teritoriu sunt la fel de putin surprinzatoare ca si cele din Capitala, fiind axate pe curatenie, reabilitarea strazilor si introducerea de utilitati la sate. Mai mult, in Oradea a fost incheiat un pact de neagresiune intre partide, sustinut de pesedistul Miron Mitrea, care sustine ca electoratul s-a plictisit de scandalul din ultimii ani.

Lipsa de agresivitate din aceasta campanie, comparata de Presedinte cu un "blat ca la Liga lui Mitica", a fost pusa pe seama disparitiei polarizarii spectrului politic de catre sociologul Mircea Kivu. "Dreapta e dispersata, iar fiecare partid joaca pentru sine", a declarat acesta.

Un alt motiv pentru care aceasta campanie pare terna ar putea fi dorinta candidatilor de a-si pastra fortele pentru sfarsitul ei, sustine consultantul politic Claudiu Saftoiu. De asemenea, sustine acesta, candidatii sunt obositi dupa gherila politica din ultimii ani. Saftoiu considera ca acuzatiile lui Traian Basescu de "no combat" sunt de tip diversionist si au ca scop inducerea unei stari de suspiciune in randul alegatorilor. Mai mult, acesta motiveaza lipsa atacurilor prin intentia partidelor de a pune accentul pe promovarea candidatului si a personalitatii lui electorale si considera ca situatia va reveni la tensiunea obisnuita din ultimii ani la alegerile parlamentare din toamna.

Pe de alta parte, consultantul politic Felix Tataru, care lucreaza pentru Vasile Blaga, sustine ca "blatul" este evident si ca membrii PSD si PNL din sectoarele unu si doi s-au inteles sa isi imparta afisajul electoral. "Pe unele bannere e un pesedist pe fata, un liberal pe dos", a declarat Tataru, citat de Newsin.


Foto: Newsin
Publicat Joi, 8 Mai 2008 - 18:10
Cuvinte cheie: campanie, alegeri, vot, PSD, PNL | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours