Alte analize
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Noile "gasti" versus rockerii, punkerii, depesarii sau hippiotii din trecut!


Hippioti, rockeri, punkeri, depesari, emo-kids, minimalisti- gastile trecutului si cele ale prezentului, stiluri de muzica traduse in viata de zi cu zi prin coduri vestimentare, gesturi si actiuni. Pentru unii a reprezentat sau inca reprezinta un stil de viata, o identificare dusa aproape la extrem cu culturi muzicale din care se inspira. Pentru altii, este vorba doar de moda, de o stare pasagera, de nevoia de a se identifica cu ceva, de a face parte dintr-o gasca. Feminis.ro pune in oglinda gastile trecutului si cele ale prezentului si lanseaza o provocare: Tu cat de mult te identifici cu muzica pe care o asculti?

Depesarii: Liceenii de la inceputul anilor '90

Foarte putina lume auzise de Depeche Mode inainte de Revolutie, insa impactul pe care l-a avut trupa asupra tinerilor care la inceputul anilor 90 paseau pe usa liceului a fost unul extraordinar. "Poate nicio trupa nu s-a bucurat vreodata de atata pasiune in randul tinerilor. Depeche Mode era un stil de viata, felul in care noi ne identificam cu muzica lor depasea cu mult granita unei pasiuni pentru o formatie sau un gen muzical", ne spune Mihai.

Tinerii incepusera sa se bucure de libertate. Revistele occidentale erau la mare cautare printre acestia, iar Depeche Mode nastea in Romania post-comunista o adevarata industrie. " Faceam tot posibilul sa avem cele mai recente casete ale trupei, copiam hainele cu care Dave aparea in concert, faceam schimb se casete si reviste cu alti depechari", ne spune Dan, din Timisoara. " Imi aduc si acum aminte cum mergeam la Posta sa ridic coletele pe care mi le trimitea un prieten din Germania. Nu rezistam niciodata pana acasa. Trebuia sa-l desfac acolo, cu toata gasca dupa mine. Daca primeam ultima caseta alergam intr-un suflu acasa, unde o ascultam de atatea ori incat de multe ori, pana seara o stiam toti pe dinafara".

Citeste articolul integral pe Feminis.ro

Publicat Marti, 22 Septembrie 2009 - 14:54
Cuvinte cheie: Depeche Mode, gasti, psiholog, pippioti, rockeri, punkeri, depesari, emo-kids, minimalisti | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours