Alte interviuri
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Secretele gastronomiei, dezvaluite renumitul bucatar Anna Olson

"Am gatit impreuna cu sotul meu 15 ani, iar iubirea dintre noi a luat nastere intr-o bucatarie", spune Anna Olson, simpatica realizatoare a emisiunii "Ceva dulce" si bucatar de succes in Canada, intr-un interviu acordat Feminis.ro.

Cunoaste-o mai bine ca persoana simpla cu calitati si defecte, ca femeie de afaceri, ca sotie, ca bucatar. Descopera atu-urile ei si traditiile pascale canadiene, motto-ul dupa care se ghideaza in viata si cum se mentine in forma, incojurata de atatea bunataturi in fiecare zi intr-un interviu acordat in exclusivitate Feminis.ro.

De unde vine pasiunea pentru gastronomie? Atat a dvs. cat si a sotului, cu care ati construit un adevarat business in Canada?

Am gatit impreuna cu sotul meu, Michael, timp de 15 ani, ba chiar ne-am si indragostit intr-o bucatarie. Faptul ca am lucrat impreuna intr-un restaurant extrem de frecventat, ne-a ajutat sa ne construim un respect pentru ceea ce faceam, si totodata unul pentru celalalt. Fara respect pentru ingredientele pe care le folosesti in gatit si pentru tehnica de asemenea, nu poti sa iti exprimi efectiv pasiunea pentru a gati sau pentru persoanele pentru care prepari acele mancaruri, iar intr-o relatie, trebuie intotdeauna sa existe un respect reciproc, pentru a creste si a evolua. Carierele noastre s-au schimbat mult in 15 ani, dar este o calatorie culinara cu adevarat umitoare pe care au urmat-o.

Cum ati creat acest univers de retete pe care l-ati scos la iveala de-a lungul timpului? Sunt retete proprii, lasate mostenire, sau adaptate din diverse surse?

Inspiratia pentru desavarsirea retetelor mele vine din mai multe surse. Adesea apelez la mostenirea familiei - retete de la mama si de la bunica mea. Uneori, trebuie sa le modific pentru a se putea adapta gusturilor contemporane (iar alteori incerc sa vad daca pot sa le fac un pic mai sanatoase, dar fara a le compromite gustul). In unele dati, apelez la experienta mea profesionala, pe care am capatat-o de-a lungul anilor - imi ofera instrumentele si flexibilitatea necesare pentru a crea noi retete, sau pentru imbunatatirea celor deja existente, punand astfel un accent personal asupra lor. Intotdeauna ma documentez si analizez cu atentie alte stiluri culinare pentru a invata lucruri noi si urmaresc aparitia trend-urilor, insa intotdeauna retetele realizate in bucataria mea imi apartin in totalitate.

Noi va cunoastem prin intermediul emisiunii "Ceva dulce" care se difuzeaza pe un canal de televiziune de la noi din tara, insa stim ca nu sunteti specializata numai in deserturi. Dar sunt acestea o pasiune pentru dvs.?

La fel ca majoritatea femeilor, si eu sunt in cautarea echilibrului in viata mea extrem de incarcata. Iubesc sa prepar deserturi, si atunci cand coc sau gatesc retete pentru tv sau pentru reviste, este un job, si atunci trebuie sa gust din toate preparatele, dar le degust intr-un mod destul de critic - le analizez gustul, dar nu le savurez complet, foarte rar mananc portii intregi.

Cum reusiti sa va mentineti in forma, avand in vedere ca toate prajiturile pe care le pregatiti sunt tentante? Femeile romance sunt preocupate de aspectul acesta, al siluetei si vor sa afle tot ce pot vizavi de subiect, mai ales daca acestea vin de la opersoana inconjurata practic de o multime de preparate delicioase? Care este secretul prin care nu va ingrasati excesiv de mult?

Incerc sa mananc cat mai sanatos si crean d retete proprii este cel mai simplu mod - nu prea mananc produse de fast-food sau alimente procesate. Mananc micul dejun in fiecare zi, iar acest lucru ma tine departe de alegerile gustarilor (snack-urilor) nesanatoase si incerc sa fac sport de 3 ori pe saptamana, dar nu este intotdeauna foarte usor. Slabiciunea mea? Popcornul cu unt, pe care atunci cand il mananc, il consider un adevarat rasfat.

Citeste interviul acordat Feminis.ro.
Publicat Luni, 29 Martie 2010 - 13:17
Cuvinte cheie: Anna Olson, bucatar, gastronomie, Canada | Afisari: 64,762
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours