Alte interviuri
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Oana Stoica Mujea: Romania nu este un mediu propice pentru scriitori

Crede ca Romania nu este un mediu propice pentru scriitori. Ar emigra, pentru ca recunoaste ca se simte straina in propria tara. Nu-i place sa faca planuri, insa asta nu insemna ca nu are planuri de viitor, altfel de ce ar fi infiintat editura "Caii Verzi". Afla mai multe despre autoarea romanelor "Parfumul vaduvei negre", "Razboiul reginelor" sau "Indicii anatomice", Oana Stoica Mujea, din interviul acordat Feminis.ro.

Cine este Oana Stoica Mujea? Cum te-ai descrie in 5 cuvinte?

Uh, cine sa fie, un om si atat. Poate putin introvertita, poate usor nevrotica, sentimentala dar in acelasi timp rece ca gheata si destul de naiva.

In liceu ai terminat un profil real, apoi ai terminat Facultatea de Electronica si Electromecanica. Urmarindu-ti CV-ul se observa ca viata ta a pendulat intre pasiunea pentru literatura si stiintele exacte. Cum se imbina ele?

In lumea asta se imbina totul. Din contra, atunci cand faci o facultate tehnica ai avantajul de-a citi mai mult si de-ati dezvolta partea asta artistica. Asa ca se imbina de minune.

De unde pasiune pentru scris? Cand si cum s-a nascut ea?

Mi-a placut mereu sa scriu, inca din clasele primare. Pasiunea cred ca o ai in tine, te nasti cu ea. E imposibil sa fie altfel.

Care sunt sursele tale de inspiratie atunci cand scrii? Cum se naste un roman? Conteaza mai mult talentul sau este vorba si de foarte multa munca?


Ma inspir din orice, chiar si dintr-o vorba in vant spusa de un politician. Cand scriu inspiratia e deja acolo, uneori mai vine si pe parcurs. N-am o reteta. Scriu oriunde si oricum.  

Un roman nu se naste chiar greu, mai greu se termina. Stiti cum e, sa concepi un copil poate fi chiar o placere, sa duci sarcina la bun sfarsit e mai migalos. Talentul e esential, dar munca face totul. Sigur, munca e foarte importanta, poate cea mai importanta.

Citeste mai mult pe Feminis.ro.

Publicat Joi, 6 Ianuarie 2011 - 10:11
Cuvinte cheie: Oana Stoica Mujea, Romania, scriitori, talent, munca | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours