Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Viata in comunism va fi recreata sub ochii vizitatorilor la Sala Dalles

Organizatorii doresc ca expozitia sa nasca dezbateri asupra perioadei comuniste.
Organizatorii doresc ca expozitia sa nasca dezbateri asupra perioadei comuniste.

O expozitie despre viata cotidiana in perioada comunista, organizata de Muzeul Taranului Roman (MTR), va fi construita pas cu pas cu ajutorul obiectelor de epoca aduse de vizitatori.

Expozitia se va deschide pe 1 mai la Sala Dalles, iar colectarea obiectelor, facuta de o echipa de voluntari, a inceput deja. In prima saptamana a expozitiei, vizitatorii insisi vor putea aduce lucruri care le amintesc de perioada comunista, de la sticle de lapte la bibelouri. Vizitatorii vor plasa lucrurile unde cred ca este locul, in sacosa, pe televizor sau in "rame" predefinite de organizatori. "Totul este under construction", a declarat un responsabil al proiectului.

Organizatorii doresc nu doar sa adune obiecte, ci si povestile legate de acestea. Voluntarii vor transcrie amintirile legate de fiecare lucru adus, iar unele fragmente din povesti vor fi afisate in expozitie. Expozitia va integra franturi ale "memoriei comunismului intr-un discurs artistic menit sa nasca dezbateri si sa nu dea raspunsuri", precizeaza organizatorii, citati de Newsin.

In a doua saptamana a expozitiei, patru artisti contemporani se "vor juca" cu obiectele si vor face instalatii. In cea de-a treia si ultima saptamana vor avea loc dezbateri pe teme ca publicitatea dinainte de 1989 sau brandurile comuniste, precum ciocolata Rom Tricolor sau detergentul Dero. Dupa incheierea evenimentelor, pe 21 mai, obiectele vor intra in arhiva MTR, iar organizatorii spera sa organizeze o noua expozitie, pe aceeasi tema, cu alti artisti.
Publicat Luni, 10 Martie 2008 - 17:05
Cuvinte cheie: Muzeul Taranului Roman, Sala Dalles, expozitie, arta, comunism, interactiv | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours