Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

"Pagini bizare" de Urmuz, in librarii din 1 aprilie

Cartea "Pagini bizare" de Urmuz va fi lansata miercuri, 1 aprilie, la ora 18:00, la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, eveniment la care vor participa Dan Perjovschi si Simona Popescu.

"Pagini bizare" este o reeditare a romanului in patru parti al lui Urmuz, "Palnia si Stamate" si va contine 15 pictograme ale artistului Dan Perjovschi.

"Pentru fiecare lucrare de mari dimensiuni concep desenele in niste carnetele care intra in buzunar. Pe ultimele pagini ale acestor carnetele notez nume de oameni si strazi, ce mai am de facut, ce e musai sa nu fac, ce sa-mi aduc aminte, ce sa uit. Fara sa vreau, paginile astea au devenit 'ceva' in sine, un limbaj original, jumatate desen, jumatate text care se face sincer, fara ca eu sa stiu, artistic. Realitatea este acoperita cu semne misterioase, mai greu de citit din prima, absurde intr-un colt, exacte in celalalt. Toate pictogramele astea, care lasa loc mai multor interpretari decit ce fac in mod obisnuit, reprezinta viata mea dintre 2003 si 2008, sunt cele mai urmuziene desene ale mele", scrie Dan Perjovschi in introducere.

"Pagini bizare" se va gasi in librarii la pretul de 28 de lei, potrivit Newsin.

Urmuz este pseudonimul literar al lui Demetru Demetrescu-Buzau, reprezentant de seama al miscarii dadaiste, si s-a nascut la 17 martie 1883 la Curtea de Arges. Cele mai reprezentative nume ale curentului au fost Tristan Tzara, Richard Hülsenbeck, Hugo Ball, in literatura, iar in pictura Marcel Iancu, Francis Picabia, Pablo Picasso si Marcel Duchamp. Scrierile lui Urmuz se incadreaza in literatura romaneasca de avangarda. Din opera sa literara fac parte "Ismail Turnavitu", "Fuchsiada", "Dupa furtuna"  si scrierile scurte  "Cronicarii", "Algazy & Grummer", "Plecarea in strainatate", "Cotadi si Dragomir". Urmuz s-a sinucis in 1923, la numai 40 de ani.
Publicat Vineri, 27 Martie 2009 - 19:19
Cuvinte cheie: "Pagini bizare", urmuz, Dan Perjovschi | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours