Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cea mai tanara laureata a premiului Apollinaire este o romanca

Linda Maria Baros a fost distinsa cu premiul Apollinaire pentru pentru volumul de versuri "La Maison en lames de rasoir".
Linda Maria Baros a fost distinsa cu premiul Apollinaire pentru pentru volumul de versuri "La Maison en lames de rasoir".

Poeta Linda Maria Baros, in varsta de 26 de ani, a castigat cel mai prestigios premiu francez pentru poezie, premiul Apollinaire, acordat anual pentru un volum de poezie caracterizat prin originalitate si modernitate.

Linda Maria Baros este cea mai tanara poeta distinsa cu Premiul Apollinaire, pentru pentru volumul "La Maison en lames de rasoir" (Cheyne editeur, 2006), care a aparut si la Editura Cartea Romaneasca in 2006, cu titlul "Casa din lame de ras", potrivit Newsin.

Premiul Apollinaire este acordat de un juriu ales pe viata, ce a fost prezidat, printre altii, de Georges Duhamel si Jean Cocteau. Printre castigatorii premiului Apollinaire se numara si Herve Bazin, Leopold Sedar Senghor, Anise Koltz si Lionel Ray. Distinctia reprezinta echivalentul in poezie al premiului Goncourt, cel mai prestigios premiu francez, acordat romancierilor in limba franceza si creat in 1896, conform testamentului scriitorului naturalist Edmond de Goncourt.

Linda Maria Baros a debutat in 1988 si a publicat pana in prezent volumele de versuri "Amurgu-i departe, smulge-i rubanul!" (2001), "Poemul cu cap de mistret" (2003), "Le Livre de signes et d'ombres" (2004). A primit in Franta premiul pentru vocatie poetica pe anul 2004. A mai publicat si piesele de teatru "A venit la mine un centaur" (2002), "Marile spirite nu se ocupa niciodata de nimicuri" (2003), si studiul literar "Les Recrues de la damnation" (2005).

Baros a urmat cursurile Universitatii Paris-Sorbonne, Paris IV, unde este in prezent este doctorand in literatura comparata. A tradus peste 20 de carti, printre care "Les nonmots et autres poemes" de Nichita Stanescu (2005), tradusa in colaborare.

Este initiatoarea si co-organizatoarea festivalului "Primavara poetilor/Le Printemps des Poetes" in Romania (2005), Republica Moldova (2006) si Australia (2007) si membra a Uniunii Scriitorilor din Romania, din 2002.
Publicat Marti, 2 Octombrie 2007 - 11:55
Cuvinte cheie: Premiul Apollinaire, poezie, Linda Maria Baros, premiu francez, literatura | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours